Proiecte

Baza socială

Baza nu este un proiect, ci o comunitate. Sau un proiect de creare a unei comunități de oameni cu scopuri și valori comune. Mai multe detalii găsiți aici: bazasocială.ro

(proiect încheiat) UrsuLa Strada (outreach/streetwork)

Proiectul UrsuLa Strada a existat între 2017 și 2023, iar beneficiarii lui au fost persoane adulte sau familii fără adăpost, care locuiesc în diverse clădiri părăsite sau adăposturi improvizate și familii defavorizate, excluse din societate.

Abordarea profesională s-a făcut pe baza teoriei centrării pe persoană, pe low threshold și a fost orientată pe lebenswelt (Hans Thiersch), așadar activitatea s-a desfășurat direct pe strada (outreach & streetwork). Specificul acestei abordări constă în faptul că însuși clientul definește problemele pe care vrea să le rezolve sau să le abordeze, iar asistentul social intervine prin îndrumarea, informarea și motivarea acestuia. Această formă de intervenție profesională se bazează complet pe propria voință a clienților și pe colaborarea activă cu asistentul social.

(proiect încheiat) Supervizare în servicii sociale

Serviciul de supervizare în servicii sociale a fost oferit de Ursula, supervizor certificat (COD COR 263513) și a constat în servicii de supervizare de echipă sau de grup, precum și în supervizare individuală.

developed and designed with by